Du finner våra anläggningar i Bäckebol på Hisingen och i Mölndal.

 

Däck och fälg – bilens grundval

Bilens säkerhet, prestanda och komfort påverkas av vilka däck och fälgar du väljer. Så tveka inte att höra av dig om du behöver råd kring vilka däck och fälgar som är lämpligast för din bilmodell och dina behov. Vi hjälper dig med allt som rör både däck och fälg. Vi hjälper dig att balansera hjulen och skiftar hjul-paren när det är dags för vinter- eller sommardäck. Här kan du läsa om lagar och regler för vinterdäck.

 

Däck- och fälgleverantörer

Vi hjälper dig gärna göra rätt val av däck och fälgar till din bil. Vi arbetar med ledande leverantörer som Goodyear, Continental, Hankook, Michelin, OXXO Rims och Specialfälgar.
TIPS! Förvara däcken torrt, mörkt och svalt så håller de längre. Trava dem på hög, eller häng upp hjulen med fälgar. Tvätta bort smuts och vägsalt.

Däckhotell

Båda våra anläggningar erbjuder däckförvaring, i mån av plats. Är du intresserad av förvaring hör av dig till oss Mölndal 031-7502470 eller Bäckebol 031-7252370.

 

Balansering

Att balansera dina däck leder till mindre slitage samt bättre säkerhet. Balansering av hjulen sker alltid vid byte av däck på personbilar. Dock kan man behöva göra det igen om till exempel ett oförutsett inträffar, så som att balanseringsvikter ramlar av.

Om man känner vibrationer eller obalans i bilen tyder det på obalanserade däck. Då kan en balansering vara lönande för dig eftersom obalans ger ojämnt slitna däck och i längden leder till sämre grepp.

Våra balanseringsmaskiner kalibreras regelbundet för att ge det bästa resultatet för dig.

Hjulinställning

Med rätt hjulinställning rullar dina hjul optimalt, det ger lägre bränsleförbrukning, minskat slitage och säkrare, stabilare körning med bättre komfort.