Däckspecialen logo

Hjulinställning

Här kan du läsa om hur bilens hjulinställning påverkar din körsäkerhet, ekonomi och komfort. Boka en hjulinställning och välj en av våra däckverkstäder i Göteborg.

Vad är hjulinställning och framvagnsinställning?

En hjulinställning och framvagnsinställning innebär samma sak. I regel brukar hjulinställningen förknippas med bilens alla fyra hjul medan framvagnsinställningen syftar på framhjulen.

När vi utför en hjulinställning på din bil mäter och justerar vi samtliga hjulens vinklar. Syftet är att de ska få exakt rätt positionering och att bilens hjul och axlar båda överensstämmer med rullriktningen. Detta är avgörande för att du ska få en stabil och säker körning.

Hjulinställning hos Däckspecialen i Göteborg

Vi erbjuder hjulinställning av din bil på våra däckverkstäder i Mölndal och Bäckebol (på Hisingen).Vid en hjulinställning krävs noggrannhet, exakta mätvärden och rätt utrustning. Låt våra erfarna däckmontörer utföra hjulinställningen på din bil. Vi garanterar att arbetet blir korrekt utfört.

Vilka följder kan en felaktig hjulinställning orsaka?

En felaktig hjulinställning gör att däcken utsätts för ett onödigt och oproportionerligt slitage vilket i sin tur leder till sämre rullmotstånd och ökad bränsleförbrukning. Förutom att det kan bli ekonomiskt kostsamt för dig som bilägare, kan du uppleva instabilitet vid körningen.

Fördelar med att göra en hjulinställning

Efter en komplett och korrekt utförd hjulinställning eller framvagnsinställning har bilen och däcken de rätta förutsättningarna för att hålla längre. Onödigt slitage på däcken kommer att förhindras och körningen blir mer bekväm och trafiksäker. Din bränsleförbrukning kommer att sjunka vilket i sin tur har en positiv inverkan på miljön.

Vad kostar det?

På Däckspecialen får du en komplett hjulinställning för 1395 kronor. Vi erbjuder dig gärna ett kostnadsförslag innan påbörjat arbete vid behov av däckservice. Angivna priser gäller med reservation för prisändringar.

När och hur ofta bör man göra hjulinställning?

Vi rekommenderar att du ser över bilens hjulinställning minst en gång per år på en professionell däckverkstad. Du behöver inte uppleva någon skillnad i bilkörningen för att en hjulinställning ska vara nödvändig. Redan vid små avvikelser blir din körning mer riskfylld och risken för vattenplaning och instabilt väggrepp ökar som kan påverka stoppsträckan negativt. Givetvis bör du även kontrollera hjulen om du upplever att bilen känns instabil och drar åt något håll vid körning eller när däcken slits ojämnt eller märkbart fort.

Frågor längs vägen?

Vi hjälper dig när det är dags för en hjulinställning. Kontakta oss genom vårt kontaktformulär eller ring oss. Vi finns här för att svara på dina frågor.