Däckspecialen logo

Däckbalansering

Efter att nya däck har monterats är en däckbalansering nödvändig. Vi på Däckspecialen utför arbetet noggrant och exakt för din trygghet.

Vad är däckbalansering?

Syftet med en balansering är att korrigera ojämn viktfördelning mellan däcken. Efter att din bil har fått nya däck monterade är en balansering av däcken nödvändig. Om däcket är i obalans kommer du uppleva vibrationer eller att bilen drar i sidled. När en däckbalansering ska göras används en balanseringsmaskin och så kallade balansvikter. Hjulet roterar på balanseringsmaskinen som registrerar viktskillnader runt hjulet. Viktskillnaden kompenseras sedan med balansvikter som placeras intill fälgen. Våra balanseringsmaskiner kalibreras regelbundet för att ge det bästa resultatet för dig.

Korrekt balanserade däck leder till mindre slitage och bättre körsäkerhet. Du får en ökad komfort och bättre grepp på vägbanan då stabiliteten i däcken ökar.

Vad kostar det?

Genom att investera i en däckbalansering kan du se till att däcken håller måttet för en säker bilkörning. På Däckspecialen får du en komplett däckbalansering för 125 kr/st. Vi erbjuder dig gärna ett kostnadsförslag innan påbörjat arbete vid behov av däckservice. Angivna priser gäller med reservation för prisändringar.

Balansera dina däck hos Däckspecialen Göteborg

Vi erbjuder däckbalansering på våra däckverkstäder på Hisingen (Bäckebol) och i Mölndal. Vid en balansering krävs noggrannhet, exakta mätvärden och rätt utrustning. Låt våra erfarna däckmontörer utföra balanseringen på din bil. Vi garanterar att arbetet blir korrekt utfört.