Däckspecialen logo

Däckomläggning

En däckomläggning innebär att ett däck, det vill säga bara själva gummidelen, monteras på en fälg. Vi kan montera däck på dina befintliga fälgar eller på nya om du önskar.

Att lägga om däck är ingenting du kan eller bör utföra själv då monteringen kräver speciell utrustning och erfarenhet. En däckomläggning som inte utförts korrekt riskerar att skada fälgarna och skapa obalans i hjulet. Lämna därför alltid dina däck för omläggning till en pålitlig däckverkstad. Du hittar oss på Däckspecialen i Göteborg.

Passar däcket på fälgen?

För att veta vilka däck som passar vilka fälgar måste man ha både fälgens storlek som anges i tum och däckets dimension i åtanke. Har du exempelvis en fälg av tumstorlek 17″, passar ett däck som har dimensionerna 215/55 R 17. Med vår smarta tjänst anger du bara bilens registreringsnummer så ger vi förslag på däck som passar fälgarna på din bil. Tänk på att vilken bilmodell man har påverkar både alternativen av vilka dimensioner på däck och fälg man skall använda.

Vad kostar en däckomläggning?

Genom att lämna in dina däck och fälgar för en däckomläggning kan du se till att däcken håller måttet för en säker bilkörning. På Däckspecialen kan du lägga om däcken från 150 kr/st. Angivna priser gäller med reservation för prisändringar.