Däckspecialen logo

Tips att tänka på innan du köper däck

Bra däck är en livsviktig investering och påverkar din och dina medtrafikanters säkerhet på vägarna. Därför vill du välja rätt däck till din bil som uppfyller dina förväntningar. Vare sig du efterfrågar sommardäck eller vinterdäck (dubbade eller dubbfria friktionsdäck) har vi ett generöst utbud av däck som är anpassade för det nordiska klimatet i Sverige. Här har vi samlat det du behöver veta inför köpet av nya däck till din bil.

Vilka däck passar min bil?

Med vår smarta tjänst anger du bara bilens registreringsnummer så ger vi förslag på däck och fälgar rekommenderade för just din bil. Eller sök på däcktyp, däckdimension, varumärke och mer. Boka idag eller kontakta oss om du har frågor.

När det är dags att byta däck kan det ge upphov till många frågor. Det finns mycket att ha i åtanke när du ska köpa nya däck till bilen. Om det är vinterväglag gäller det att ha vinterdäck. Dessa är särskilt framtagna för vinterkörning. Sommardäck måste användas under sommarhalvåret och ger optimal prestanda under sommarhalvårets väderförhållanden. Här hittar du alla datum att ha koll på när det gäller både vinter- och sommardäck. Det finns även en mängd olika märken och modeller som kan passa olika bra för olika ändamål och preferenser. Märkningar för energi, våtgrepp och bullernivå på sommar- och odubbade vinterdäck hjälper dig också att jämföra och välja däck.

Hur länge håller däck?

Däcken påverkas av flera faktorer som bland annat vägförhållanden, bilens kvalité, produktegenskaper, lufttryck och förarens körstil. När man räknar ut däckets livslängd används antalet mil eller år som bilen har använts. Generellt håller däck på en personbil ungefär 3500-5000 mil eller i max 10 år. Notera att dubbdäck slits snabbare än dubbfria friktionsdäck. Undersök bildäckens mönsterdjup om du enkelt vill få en överblick över hur slitna dina däck är.

Märken

Det finns en uppsjö av olika däckmärken i olika prisklasser som du kan välja mellan. Vi på Däckspecialen arbetar med marknadsledande leverantörer som Goodyear, Continental, Hankook och Michelin.

Wall of logos
Wall of logos
Wall of logos